QLED – Nu hos oss!

QLED (Quantum Dot Light Emitting Diodes) är namngivet av fysikern Mark Reed från Yale University som forskat på mycket små halvledare i nanoskala. Kristaller som är osynliga för blotta ögat!

Normalt är Quantum Dots en kombination av zink-, kadmium-, selen- och svavelatomer i partikelstorlek som är mindre än 10 nm som i ett tunt lager kvantprickar placeras i flytande kristall displayens optiska stack.

Fördelarna med QLED är att samtidigt som man minskar bakgrundsbelysningens ljusstyrka minskar RGB-färgfilter överhörning (cross talk) och på så sätt får vi ett bättre bakgrundsbelysningsutnyttjande och färg gamut fördelar.

Vår metod tillämpas också på organiska ljusdioder (OLED) eller TELEVISION-enheter med vitt, blått eller ultraviolett (UV) ljusfilter design.

QLED är inte en självbelyst skärmteknologi eftersom kvantprickar inte avger färgerna direkt, de är utspridda över en film som fungerar som ett färgfilter.

Quantum tekniken använder vi för att förbättra skärmens bildkvalitet, vilket ger bättre ljusstyrka och en bredare kromatografi genom förfinat ljus till önskad färgtemperatur.